A vitaminok az agyadnak is jót tesznek

Az egészséges élethez manapság elengedhetetlenek a vitaminok, mert a táplálkozással már nem tudunk kellő vitamint bevinni a szervezetünkbe. 

De, ha vitamint szedsz, akkor nemcsak a testedet, de az agyadat is tuningolhatod. Hisz segítik a koncentrációdat javítani, fejleszti a memóriádat … 

 

Nézzük, hogy mik azok a vitaminok, amik a tanulmányaidban hasznodra lehetnek: 

B- vitamin család

A B-vitaminok különlegessége, hogy csak együtt érdemes szedni őket (mert segítik egymás felszívódását).

A folsav (B9) részt vesz a DNS-szintézisben és a vörösvérsejt-képzésben (ha agyadnak nem megfelelő az oxigén ellátása, akkor nem várhatjuk tőle, hogy jól működjön. Így az agyadat tompának érezheted)

A B12 az igazi „agyvitamin”, mert az idegsejtek védőburkának felépítéséhez kell. Ha a szervezetedben kevés a B12 vitamin, akkor memóriaromláshoz és koncentrációs zavarokhoz vezet.

Ha erre van szükséged, kattints ide!

Omega 3 zsírsavak

Az Omega 3-at a szervezeted nem tudja előállítani, így erről neked kell gondoskodnod, hogy a szervezetedbe bekerüljön. 

Az EPA és DHA (2 zsírsav) a sejtfelépítésben és agyi funkciókban vesz részt, és ténylegesen javítja a memóriát. 
Például egy ausztráliai felmérésben 396 gyermek teszteredményeit vizsgálták: akik Omega 3 zsírsavat fogyasztottak, azok jelentősen jobb eredményt értek el.

Kattints ide, s szerezd be még ma, hogy agyad jobban forogjon!

C vitamin 

A C vitamin egy Joker vitamin, mert számos dologban tudja segíteni a szervezetedet, így az agyadnak is nagy szüksége lehet rá. Feladata, hogy megvédje a szervezetedet a szabad gyököktől, s a sztresszszintedet is csökkenti. 

Ha többet olvasnál róla kattints ide! 

Vas 

A legfőbb szerepe az oxigén szállítása a test sejtjeihez. Kulcsszerepet játszik az immunrendszer erejének megőrzésében

Az agy fejlődésével, működésével, funkcióival is közvetlen kapcsolatban van az oxigénellátás révén. Vashiány nehezítheti a tanulást, rontja a koncentrációt, gyengeséget, fáradékonyságot, vérszegénységet okoz.

Segíti a normális alvást. Vashiány álmatlanság okozója is lehet. S ha nem alszol eleget, nem tudsz megfelelően koncetnrálni. 

Ha vasra van szükséged, kattints ide!

 

Végezetül:

A vitaminok nem csodaszerek. A tanulásra akkor is szükség van, a vitaminokkal csak hatékonyabbá lehet tenni a tanulás folyamatát. Például, idáig lehet, hogy 10 perc kellett valami megjegyzéséhez, de most ez az idő pl. le fog csökkeni. 

A vitaminokra gondolj úgy, hogy szükségesek, kellenek ahhoz, hogy működj, pl. az autónak az üzemanyag. De ha nem ülsz a kocsiban, s nem vezeted, akkor nem fog magától elindulni! 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.