Mesés számok-számos mesék 2.

2 999Ft AAM

Cikkszám: 9789634155577 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

„Szeretnénk, ha a gyerekeknek éppoly jólesne a matek, mint ebéd után a desszert.” Laura Overdeck, Time magazin

Amit kapunk a Mesés számok – számos meséktől: öröm, vidámság, sikerélmény és a tudat, hogy a matek vicces és humoros (is tud lenni).

 

„Szeretnénk, ha a gyerekeknek éppoly jólesne a matek, mint ebéd után a desszert.” Laura Overdeck, Time magazin

 

Célunk az, hogy a matek úgy épüljön be a gyerekek mindennapjaiba mint jó szórakozás.  Gondoljon bele, kedves olvasó, mikor adott utoljára matekfeladatot gyerekének, unokájának a szórakozás kedvéért. Tegnap?
Tavaly? Talán soha? Ebben a könyvben mulatságos, mi több csintalankodásra buzdító kérdéseket találunk eltűnt zoknikról, csillámporról, vadállatokról; ez a matematika kimondottan „gyerekbarát”.
A több mint 100 feladat megmutatja csemetéinknek, hogy számok vesznek körül bennünket, ameddig a szem ellát. Mindenki talál számára érdekeset a három nehézségi szinten (Apróknak, Kicsiknek, Nagyobbaknak) feltett kérdések között. Mi több, mostantól már Ráadás kérdés is van. Meséljünk, játsszunk, számoljunk!

 

„Amit kapunk a Mesés számok – számos meséktől: öröm, vidámság, sikerélmény és a tudat, hogy a matek vicces és humoros (is tud lenni).
Mert lássuk be, igenis vonzó feladat kiszámolni a Föld és a Hold távolságát – elefántban. Játsszatok jót, és ne higgyetek senkinek, aki azt akarja elhitetni veletek, hogy a matek unalmas!” Szmutni Ibolya, Hintafa blog

 

Ez a könyv nemcsak szórakozásnak jó, hanem biztonságot adó éjszakai fényként is használható. Próbálja csak ki egy félhomályos helyen!

 

Laura Bilodeau Overdeck férjével, Johnnal elkezdett esténként bolondos matekfeladatokat adni 3 kicsi gyereküknek. Így született meg a számos mesék műfaja. Azóta a világ minden táján egyre többen tudják, hogy a matek igenis jó buli. Laura BA-fokozatot szerzett asztrofizikából a Princeton Egyetemen, és MBA-fokozatot a Pennsylvaniai Egyetem gazdasági karán.

További információk

Tömeg 0.441 kg
Méretek 195 × 238 × 10 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mesés számok-számos mesék 2.” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Érdekelhetnek még…