3 újévi fogadalom idén érettségizőknek

Az új év mindig jó ok arra, hogy értékeljük eddigi teljesítményünket és tervezzük a jövőt. Az emberek szeretnek nagy újévi fogadalmakat tenni, amiről általában hamar megfeledkeznek, vagy ha eszükben is van, akkor nem tartják be, s lelkiismeret furdalásuk lesz. 

Most összegyűjtöttem 3 matek érettségizőknek szóló újévi fogadalmat, amit érdemes betartanod ebben az évben, s így sikeres matek érettségid lehet ;) Ígérem, nem lesz olyan nehéz betartani, s azt is ígérem, hogyha betartod, akkor büszke leszel magadra, s magabiztosan vágsz majd neki a matek érettséginak májusban.

1. Kezd el a gyakorlást önállóan is!

Nagyon sok diák, még el sem kezdte a gyakorlást, mert arra vár, hogy a tanár befejezze az idei év anyagát, s nekilássanak az ismétléshez. Ne ess te is ebbe a hibába! Ha még nem kezdtétel el az ismétlést, kezd el egyedül, osztálytársaiddal közösen üljetek le tanulni stb.. Mert 4 év anyagáról van szó, s azt pár hónap alatt átismételni nagyon nehéz, s így 1 órán majd több anyagrészt is fogtok venni, s ha nem vagy jó matekból, akkor semmit nem fog érni az ismétlés, mert homály lesz minden. Úgyhogy itt az idő, hogy elkezd a felkészülést! 

Az eddigi feladatokat itt találod: http://matekedzo.hu/2014-es-kozepszintu-erettsegi-feladatsorok/

 

2. Rendszerezz!

Ha elkezdted a felkészülést, akkor már sok feladatot megoldhattál. Ha még nem, akkor érdemes logikusan haladnod a feladat sorokkal. Így a kinyomtatott anyagokat fűzd le, s így látni fogod, hogy mit kell még megcsinálnod. S miért is fontos? a +1 tipp miatt

 

3. Kezd a gyakorlást az első résszel! 

A magabiztosságodat növelheted, ha az első résszel kezded a felkészülést, a 12 darab kis feladattal. Azért, mert ennek a több mint 50%-ra általános iskolás tudásodra van szükséged, így rutint szerzel a megoldásával, s önbizalmat, ha jól sikerülnek. Az elején nem kell megijedni, ha nem sikerül belőle sok. Ha rendszeresen oldod meg a feladatsorokat, s mellé átnézed az elméletet, akkor  egyre jobben fognak sikerülni! 

+1 Ráadás Jegyzetelj a feladatok mellé! 

Ha a feladatok mellé kis emlékeztetőket, kérdőjeleket stb raksz, amiből tudni fogod, hogy mi nem megy, s vissza tudod nézni (mert rendszereztél), hogy hát ez egyik feladatlapon se ment, akkor segíted magadat, s ezt az anyagrészt nagyon át kell nézned, ha szeretnél belőle pontot szerezni! Ha jársz magántanárhoz, akkor pedig időt és pénzt spórolsz, mert már csak azzal kell foglalkoznotok, ami nem megy. S mivel nem kell bogarásznod, hogy mi nem ment, így hatékonyabban tudtok készülni az érettségire. Vagy ha nem jársz külön tanárhoz, akkor szerintem a matek tanárod sem veszi zokon, ha kérdezel tőle. ;) 

 

Javaslom, hogy fogadd meg ezt a 3 tippet, de ha ezeket nem is, azt mindenképpen, hogy vegyél részt valamelyik érettségi tanfolyamomon, ahol garantálom, hogy olyan tippeket fogsz kapni, amit az iskolában sosem mondtak neked, s minden egyszerűbbé válik. 

 

Sikeres MatEk ÉrettSégi

GYorsTuning

Négyjegyű Használatának GyakorLása